Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα
Εντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί direct στη χώρα των γαστρονομικών θαυμάτων!
Υλικά
- 1½ κιλό σουπιές
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί ντοματάκι αποφλοιωμένο
- αλάτι-πιπέρι
- μαϊντανό-άνηθο
- 3 πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και, όταν μαραθεί, ρίχνουμε τις σουπιές, το σκορδάκι και τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, μετά χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου τρία τέταρτα. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, όπως επίσης το μαϊντανό και τον άνηθο. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο...
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.