Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ

photo: Κική Τριανταφύλλη
Φιλέτο τόνου με σάλτσα, της Νιόβης

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Ο φρέσκος τόνος έχει υπέροχη γεύση όταν είναι ωμός. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αγαπήσει το σούσι. Αν πάλι τον προτιμάτε μαγειρεμένο προσέξτε το χρόνο του ψησίματος. Ισα ίσα να πάρει χρώμα από τις δυο πλευρές και μέσα να μείνει ροζ και ζουμερός. Επίσης ταιριάζει καταπληκτικά με μια σάλτσα κάπαρης με αντζούγια, φρέσκο βασιλικό, μουστάρδα και λαδολέμονο. Δοκιμάστε τον. Είναι πανεύκολο.

ψάρια, τόνος, σάλτσα, κάπαρη, αντζούγιες, λαδολέμονο, μουστάρδα, βασιλικός, εύκολο

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
Άγρια σπαράγγια: ο αλητάκος στα σαλόνια!

του Φιλάρετου ΨημμένουΚουζίνα

Πέρα από τις brutal εκδοχές τους, κατά τις οποίες τα σπαράγγια τρώγονται ωμά, βραστά με σκόρδο, ομελέτα ή και ως ριζότο, υπάρχει και η ευγενέστερη, ήτοι τάρτα άγριων σπαραγγιών με προσούτο και γραβιέρα Νάξου.

σπαράγγια, άγρια σπαράγγια, τάρτα, προσούτο, γραβιέρα, μπεσαμέλ, εύκολη τάρτα

Πώς φυτρώνει το αγγούρι;

του Άντυ ΠαξινούΘέματα

Έφτασε ο καιρός να φυτέψουμε αγγουράκια και κολοκυθιές, που θα μας δροσίσουν με τους καρπούς τους το καλοκαίρι. Με απλά υλικά που βρίσκουμε σε κάθε νοικοκυριό φτιάχνουμε αυτοσχέδιες γλάστρες για τον πρώτο καιρό της ανάπτυξής τους.

αγγούρι, κολοκύθια, καλλιέργεια, μποστάνι, άνοιξη, γλάστρες, ανακύκλωση, σπορά, μεταφύτευση, πότισμα

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
Τα ιταλικά: αγκινάρες αλά ρομάνα

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Αν στην Ελλάδα η κλασική συνταγή για τις αγκινάρες είναι η «αλά πολίτα», τότε στην Ιταλία είναι η «αλά ρομάνα». Είναι απλούστατη και απαιτεί ελάχιστα υλικά. Συνοδεύει άριστα βραστά κρεατικά αλλά και πιάτα με αυγά ή τυριά.

αγκινάρες, λεμόνι, μυρωδικά, σκόρδο, φρυγανιά, ζωμός, εύκολη συνταγή, γρήγορη συνταγή

photo: Κική Τριανταφύλλη
Τα βουτυρένια κούκις της Τζίνης

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Είναι ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ για πιτσιρίκια και όχι μόνο. Γίνονται πανεύκολα με νιφάδες βρώμης, καστανή ζάχαρη, τριμμένη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα.

cookies, μπισκοτάκια, νιφάδες βρώμης, νιφάδες σοκολάτας, πορτοκάλι, αμύγδαλα, γιαούρτι, αβγά, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, σοκολάτα, εύκολο

photo: Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Λουκούμια τυλιγμένα σε φύλλο

της Βαγγελιώς ΚασσαπάκηΚουζίνα

Τα λουκουμάκια «ντυμένα» με τραγανό φύλλο αναβαθμίζονται σαν κέρασμα. Μια νηστίσιμη και πιο ελαφριά εναλλακτική του μπισκοτολούκουμου, θα λέγαμε, ή μια άλλη εκδοχή για τα «κουραμπιεδάκια» με λουκούμι.

γλυκά, επιδόρπιο, λουκούμια, φύλλο κρούστας, ελαιόλαδο, νηστεία, νηστίσιμα, Σαρακοστή