Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κολοκύθια ψητά με γιαούρτι: δροσεροί ακόλουθοι

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςκολοκυθάκια, σχάρα, γιαούρτι

Ό,τι κάνω με τις μελιτζάνες το συνηθίζω και με τα νόστιμα κολοκυθάκια, μόνο που εδώ προτιμώ το γιαούρτι, τους ταιριάζει περισσότερο. Γίνονται λιτοί και δροσεροί ακόλουθοι για πολλά φαγητά αλλά και χορταστικός μεζές σε ρόλο πρωταγωνιστή για τις γερές ζέστες. Ακολουθήστε, παρακαλώ, τον τρόπο μου.

Υλικά

  • κολοκυθάκια φρέσκα
  • βινεγκρέτ με μουστάρδα, ξύδι και λάδι
  • αλάτι

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, αλατίστε τα κι αφήστε τα να ιδρώσουν. Ψήστε τα στη σχάρα κι απὀ τις δυο μεριές. Μόλις τα βγάλετε απ’ τη σχάρα, περιχύστε ελαφρώς με τη βινεγκρέτ.

Το γιαούρτι:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ½ κουταλιά ξύδι
  • κύμινο (όσο σας αρέσει)

Ανακατέψτε τα υλικά και σερβίρετέ τα με τα ψητά κολοκυθάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'