Μελιτζάνες στη σχάρα με καρυδάτη σκορδαλιά
Αυτή την εποχή γεμίζει ο τόπος μελιτζάνες. Εκτός του ότι μπορούν να μαγειρευτούν με χίλιους δυο τρόπους, είναι δυνατόν καλοψημένες να συνοδεύσουν άλλα φαγητά. Ακολουθήστε, παρακαλώ, τον συνήθη τρόπο μου.
Πλύνετε τις μελιτζάνες, κόψτε τες φέτες, αλατίστε τες κι αφήστε 15 λεπτά να ξεπικρίσουν. Ξεπλύνετε, στεγνώστε τες και ψήστε τες στη σχάρα. Βάλτε στη συνέχεια σε μια πιατέλα και ετοιμάστε μια ωμή σάλτσα (βινεγκρέτ) με:
- λάδι
- λίγο μηλόξυδο
- λίγη μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Χτυπήστε όλα αυτά τα υλικά μαζί και περιχύστε τις μελιτζάνες.
Μπορείτε μάλιστα να τις σερβίρετε με τη συνηθισμένη στη Μακεδονία σκορδαλιά από καρύδια που έχει προτείνει η κυρία Χούκλη στις δικές της μελιτζάνες - τσιπς.
(*Στη φωτογραφία που βλέπετε απλώς έχω προσθέσει λίγο νερό για να γίνει η σκορδαλιά πιο απαλή.)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
-
Καλώς όρισες, αρχόντισσα
-
Μελιτζάνες φουρνιστές και ουχί τηγανητές
-
Οι τρελοί καρποί του καλοκαιριού
-
Το φαγάκι της λαϊκής: μελιτζάνες με γιαούρτι
-
Μελιτζάνες εν πλω
-
Τάρτα μελιτζάνα
-
Πουρές μελιτζάνας με μπεκρή μεζέ
-
Μελιτζάνες: απλά, απλούστατα, σχεδόν εξεζητημένα
-
Πικάντικες αποχρώσεις του μωβ: τσιπς μελιτζάνας κ.ά.