Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Φιλέτο τόνου με σάλτσα, της Νιόβης

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τάρτα γλυκιά με πασχαλινά περισσεύματα

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςτάρτα, μπισκότα, κουλούρια

Αν σας έχουν απομείνει πασχαλινά κουλούρια (τα έχετε χορτάσει πλέον ή ξεράθηκαν), μην τα πετάξετε. Έχω μια πρόταση που θα κάνει την τάρτα σας πολύ πιο τραγανή. Αν, πάλι, δεν σας αρέσουν οι εναλλακτικές προτάσεις κι οι ευφάνταστες ή τα κουλούρια έχουν ήδη καταναλωθεί, χρησιμοποιήστε τα κλασικά μπισκότα - η τάρτα σας θα γίνει εύγευστη και μ’ αυτά.

Για τη βάση 

  • 200 γρ. κουλουράκια τριμμένα (ή μπισκότα)
  • 3-4 κουταλιές βούτυρο

Για τη γέμιση 

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (για να καραμελώσει, βράστε το 2 ώρες στη χύτρα ταχύτητας) 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγύ 
  • 4 μέτριες μπανάνες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα, χτυπημένη σε σαντιγύ
  • λίγη σοκολάτα (λιωμένη ή τρίμματα) για το  πασπάλισμα 

​Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα τριμμένα κουλούρια. Στρώστε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατοστών (ή σε ένα ανάλογο πυρέξ) το μίγμα και πατήστε το ώστε να πάει στα γύρω τοιχώματα. Ψήστε το για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάλτε το από τον φούρνο κι αφού κρυώσει, στρώστε πάνω του κομμένες σε φέτες τις μπανάνες. Ανακατέψτε το καραμελωμένο γάλα με τα 150 γρ. χτυπημένη σαντιγί κι απλώστε το πάνω απ’ τις μπανάνες.  Στολίστε με τη σαντιγί για το γαρνίρισμα και πασπαλίστε με σοκολάτα (λιωμένη ή τριμμένη, κατά πώς σας αρέσει).

Βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει λίγο και στη συνέχεια απολαύστε το. 

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'